Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، برج آی تی به عنوان نخستین برج الکترونیک کشور با هدف گسترش زیرساختهاى فناورى اطلاعات و ارتباطات کشور، جلب سرمایه‌گذاری خارجی با بهره‌گیری از فرصت‌ها و ظرفیت‌های ارزشمند استان فارس با هزینه اى بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال  سال 83 در شیراز راه اندازى شد.  

بر طبق آنچه در هنگام ثبت شرکت برج الکترونیک شیراز ذکر شده، زمینه فعالیتهای شرکت عبارت است از: تأسیس، راهبری و مدیریت برج فناوری اطلاعات شیراز؛ انجام پروژه‌های مطالعاتی، مشاوره‌ای مرتبط با فناوری اطلاعات؛ مدیریت و اجرای طرح‌های فناوری اطلاعات.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در اساس نامه شرکت فعالیتهای برج الکترونیک این گونه ذکر شده است: فعالیتهای صادرات و واردات همه قطعات و کالاهای مجاز و دانش فنی واردات و صادرات کالاهای انفورماتیک، ارائه خدمات فنی و مهندسی اعم از سخت افراری و مشاوره در کلید زمینه های مرتبط با فناوری، احدات انواع برجهای الکترونیک، ساختمانهای پیشرفته، چاپ نشریه و برگزاری دوره های آموزشی سمینارها، آزمون های خصوصی و مجازی و همکاری با مؤسسات آموزشی دیگر با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور.

بنا بر گفته متولیان شرکت با تأسیس برج آی تی، قرار بود بستر مناسب برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان در حوزه آی تی فراهم شود و برج محل استقرار واحدهای پیشرو در عرصه فناوری های نوین گردد و نقطه شروعی برای سرآمد شدن  شیراز در فعالیتهای آی تی گردد.

طرح برج الکترونیک شیراز که از این پس با نام برج آی تی از آن یاد می کنیم، نمونه الگوبردارى شده از «دبى اینترنت سیتى» و «سوپرکریدور مالزى» در زمینه ایجاد محور هم افزایى بین شرکتها است اما گفته می شد از نظر امکانات و ارائه خدماتى که براى مراجعان در نظر گرفته شده از این دو مرکز به مراتب به روزتر است.

در سال 88 ، برج آی تی با افزایش ارتفاع به 11 طبقه با هدف میزبانی از تمام سایتهای کشور  اقدام به استقرار مرکز داده یا دیتا سنتر در طبقه دهم کرد (دیتا سنتر(IDC)  به مجموعه اى از سرویس‌دهنده‌ها، زیرساختهاى ارتباطى و تجهیزات دسترسى گفته مى شود که براى ارائه، نگهدارى و پشتیبانى از میزبانى سرویس هاى اینترنتى به کار گرفته می شود)

به گفته جبرائیلی، عضو وقت هیئت مدیره برج آی تی در سال 89، قرار بود این مرکز داده میزبان همه سایتهای ایرانی موجود در کشور شده و به عنوان مرکز داده اصلى جنوب کشور فعالیت کند و به عنوان سایت پشتیبان مراکز داده در تهران و سایر شهرستانها نیز عمل کند. حتی این دیتاسنتر میزبان اطلاعات بانکها و سازمانهاى دولتى جنوب کشور نیز شود.

وی در مورد قابلیت های مرکز داده برج الکترونیک شیراز گفته بود: این مرکز با فیبر نورى از دو مسیر مستقل به مخابرات متصل شده و با واسطه یکى از شرکتهاى  ISDP، عرض باند وسیع اینترنت را تا چند صد مگابیت ارائه مى کند.

فعالیت برج آی تی تا سال 92 و پیش از آغاز دولت اعتدال، متناسب با اهداف معین شده پیش می‌رفت اما پس از تغییرات سیاسی که به تغییرات مدیریتی منجر شد، به یکباره رو به افول نهاد و تقریبا هدف اصلی که بنیان برج بر اساس آن بود به فراموشی سپرده شد. هزینه های گزاف و زیرساختهای فراهم شده، رها شد و مسیر فعالیت آن تغییر کرد.

سهامداران اصلی برج با بی توجهی تام به اهداف آن، بدون هیچ گونه فعالیت در زمینه آی تی، این مکان را به یک مجموعه ای فشل و ناکارآمد تبدیل کردند. سالن برج محل اجتماع برخی گروه های سیاسی گشت و دفاتر آن پاتوق گعده ها و دورهمی‌های عده ای از فعالین سیاسی شهر شد.

مرکز داده برج که با تعداد زیادی نیروی متخصص مشغول فعالیت بود، در عمل رها شد و تعداد کارمندان آن به چهار الی پنج نفر کاهش یافت. هرج و مرج در اداره برج تا جایی پیش رفت که در این سالها بخشی از این مرکز نیز دچار آتش سوزی شد بدون آنکه کسی در این زمینه پاسخگو باشد.

واحدهای برج که در آن با هزینه های گزاف زیرساختهای مناسب برای استقرار فعالین فناوری های نوین ایجاد شده بود، بی هیچ کار کارشناسی،  بدون نظارت و بدون شفافیت مالی و اداری به شرکتهای خدماتی کاملا بیگانه با آی تی واگذار شد.

یک طبقه و نیم از این برج اکنون در تملک یکی از معروف ترین آزمایشگاه های خصوصی شیراز است. چند دفتر بیمه، چند فروشگاه قطعات الکترونیک و سالن اجتماعاتی که برای موارد مختلف حتی برپایی برخی جشن ها اجاره داده می شود، خلاصه کارکرد کنونی برج الکترونیک شیراز است.

چند سال است از برج الکترونیک شیراز خبری به بیرون درز نمی شود. یک طبقه و نیم از این برج در تملک یکی از معروف ترین آزمایشگاه های خصوصی شیراز است. چند دفتر بیمه، چند فروشگاه قطعات الکترونیک و سالن اجتماعاتی که برای موارد مختلف حتی برخی جشن ها اجاره داده می شود، خلاصه کارکرد کنونی برج الکترونیک شیراز است.

برج آی تی بر خلاف اساس نامه و برخلاف هزینه های انجام شده و هدف گذاری اولیه، به یکی از ده ها ساختمان خنثی و بی خاصیت سر به فلک کشیده شیراز تبدیل شده است که مجموعه ای ناهمگون از دفاتر مختلف در آن مستقر هستند و با این تفاوت که برج الکترونیک شیراز همچنان پاتوق و گردهمایی برخی فعالین سیاسی شهر نیز است!

این اتفاقات در حالی است که چندین میلیارد از اقتصاد کشور  به امید رشد در عرصه فناوری های نوین برای این برج هزینه شد و رهبری معظم انقلاب در دیدار اخیر با نخبگان، تلاش برای قرار گرفتن کشور در جمع ده کشور برتر حوزه فناوری های نوین مطالبه کردند.

خبرگزاری فارس بنا بر رسالت خود، این موضوع را تا روشن شدن حقیقت، پیگیری خواهد کرد.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری برج الکترونیک ای تی پروژه صادرات فناوری های نوین مرکز داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۷۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، عصر روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان میزبان عمر سعید شعبان، وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا و هیئت همراه بود.

در این دیدار دو طرف ضمن تشریح ظرفیت‌های حوزه کاری خود درباره دستیابی به توافقی به‌منظور گسترش روابط به‌ویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با یکدیگر گفتگو کردند.

زارع پور، توسعه روابط با کشور‌های آفریقای به ویژه تانزانیا را راهبرد دولت جمهوری اسلامی دانست و برای گام بر داشتن در این مسیر اعلام آمادگی کرد.

وی با تشریح فعالیت‌های وزارت ارتباطات در حوزه هایی، چون توسعه ارتباطات، پست، پست بانک و صنعت فضایی، تأکید کرد: هر یک از این حوزه‌ها به‌ویژه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، توسعه فناوری اطلاعات و صنعت فضایی به‌طور جداگانه می‌توانند به سرفصلی برای آغاز همکاری‌های مشترک دوجانبه در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل شود.

وزیر ارتباطات همچنین آمادگی کشورمان را برای توسعه ارتباطات ثابت در تانزانیا بر پایه شبکه فیبرنوری و توسعه دولت الکترونیکی اعلام کرد. 

وی در پایان خواستار تشکیل کارگروهی مشترک با حضور معاونان وزرای دو کشور برای بررسی موضوعات همکاری دوجانبه و نهایی کردن توافقات این نشست شد. 

عمر سعید شعبان، وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا نیز در این دیدار ابتدا از مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی ایران و فراهم کردن امکان دیدار صمیمانه با رئیس جمهوری تقدیر کرد.

 وی افزود: میزبانی و مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی نشان از اهمیت روابط این کشور با کشور‌های آفریقایی دارد و ما نیز با درک این اهمیت آماده توسعه روابط هستیم. 

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا با انتقاد از انحصار پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی غربی، تاکید کرد: پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی غربی اکنون به تهدیدی علیه بنیان خانواده‌ها تبدیل شده است و همین امر ضرورت راه اندازی پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی بومی متناسب با فرهنگ کشورمان را بیش از پیش نشان می‌دهد. 

وی با اشاره به توانمندی شرکت‌های ایرانی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد که تانزانیا بتواند از ظرفیت‌های شرکت‌های فعال در این حوزه بهره‌مند شود و این قول را داد که این ظرفیت را برای توسعه روابط دو کشور به کار ببرد.

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا در خاتمه از آموزش دانش آموزان تانزانیایی توسط اپراتور‌های ایرانی در راستای مسوولیت اجتماعی تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • انتخابات دور دوم در کرمانشاه به‌صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود
  • حضور خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • مرحله دوم انتخابات در البرز به صورت نیمه الکترونیک برگزار می‌شود