Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@09:42:26 GMT

تاریخچه‌ای مختصر از ظهور آسمان‌خراش‌های مدرن

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۴۳۷۰

تاریخچه‌ای مختصر از ظهور آسمان‌خراش‌های مدرن

بشر از زمان‌های باستان تا امروز، به سمت خانه‌های مرتفع‌تر رغبت بیشتری داشته است؛ از برج بابل با ارتفاع ۹۰ متر در بغداد عراق گرفته تا بر ج خلیفه با ارتفاع ۸۲۸ متر در کلانشهر دبی امارات متحده عربی، همیشه وجود آسمانخراش‌ها در اولویت برنامه‌های مدیران شهری بوده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، طی چند دهه اخیر، وجود آسمان‌خراش‌ها در شهرها به دلایل مختلفی رو به افزایش بوده به طوری که حتی بسیاری از شهرهای جهان، برای ساختن برج‌ها با یکدیگر به رقابت پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ساختمان‌های غول پیکر، تاریخ و فرهنگ هر شهر را به تصویر می‌کشد و نشان می‌دهد که تا چه اندازه شهرها در گذر زمان توسعه یافته است. از نظر تاریخی، سازه‌های بلند به عنوان مکان‌هایی برای سکونت، تفریح و محل دفن حاکمان و امپراطورهای باستان به حساب می‌آمد که با گذر زمان، به ایده‌ای برای احداث سازه‌های دیگر تبدیل شد. به عنوان مثال، هرم بزرگ جیزه، یک بنای یادبود در مصر است که به عنوان آرامگاهی برای فرعون خوفو احداث شد. ارتفاع این سازه که از سه هرم تشکیل شده، در بلندترین نقطه خود به ۱۴۵ متر می‌رسد و تا حدود چهار هزار سال، به عنوان مرتفع‌ترین سازه ساخته دست بشر شناخته شد.

پس از اهرام مصر، کلیسای جامع لینکلن در انگلستان، با ۱۶۰ متر بلندی، عنوان مرتفع‌ترین ساختمان جهان در قرن چهاردهم را از آن خود کرد. مردم به تدریج و با تغییر اعتقادات مذهبی خود به تپه‌ها و کوه‌ها پناه برده و به احداث ساختمان‌هایی بسیار بلند در آنجا پرداختند تا هر چه بیشتر خود را به خدا نزدیک کنند. قصر پوتالا در چین، صومعه مقدس بودائیان و اقامتگاه سابق رهبران دینی آن زمان به نام دالایی لاما، از برجسته‌ترین نمونه سازه‌های بلند احداث شده بر فراز کوه‌ها برای نزدیکی مردم به خداوند است.

معماران قرن بیستم و بیست و یکم نیز با الهام از برج‌های باستانی تلاش کردند، سازه‌هایی بسیار بلند با اهداف مختلف ایجاد کنند تا در نهایت به آسمان‌خراش‌های مدرن امروزی دست پیدا کنند. برج شارد لندن با ارتفاع حدود ۳۱۰ متر یکی از سازه‌های بلند مدرن به حساب می‌آید که البته ارتفاع آن هنوز در مقابل آسمان‌خراش‌هایی باستانی نظیر برج خلیفه، بسیار کم در نظر گرفته می‌شود. آسمان‌خراش جده، که قبلاً با نام پادشاهی نیز در میان مردم جهان شناخته شد، با ارتفاع حدود هزار و ۶۰۰ متر تا به امروز بلندترین آسمانخراش دنیا شناخته شده که البته ساخت آن در سال گذشته به پایان رسید.

پیدایش تدریجی آسمان‌خراش‌ها

پیدایش اولین برج‌های بلند جهان به دهه ۱۸۸۰ بر می‌گردد یعنی زمانی که از نسل اول آسمان‌خراش‌های کلانشهرهای آمریکایی نظیر شیکاگو و نیویورک رونمایی شد. در آن زمان، برج‌های بلند شیکاگو به عنوان مراکز بیمه مورد استفاده قرار می‌گرفت و پیشرفت‌های بزرگی در تکنولوژی را به تصویر می‌کشید.

پس از وقوع آتش‌سوزی بزرگ سال ۱۸۷۱ در شیکاگو، ویلیام لی بارون جنی معمار معروف آمریکایی، ساخت ساختمان بزرگ بیمه شهر را آغاز کرد که این سازه در سال ۱۸۸۴ به پایان رسید و نام آن به عنوان بلندترین سازه آن زمان شیکاگو به ثبت رسید. لویی سالیوان و دانکمار آدلر نیز در سال ۱۸۹۶، اصطلاح " ساختمان‌های اداری بلند" را به سازه‌هایی دادند که نسبت به ساختمان‌های قبلی، با تعداد طبقات بیشتر برای دفاتر کاری مورد استفاده قرار می‌گرفت.

وقوع انقلاب تکنولوژیک آمریکایی، بین سال‌های ۱۸۸۰ تا ۱۸۹۰ نیز باعث ارائه ایده‌های زیادی از سوی معماران کشور در راستای طراحی ساختمان‌های بلند شد که در این راستا نیز، آسمان‌خراش‌های جدیدی در گوشه و کنار ایالات متحده آمریکا، پا به عرصه وجود نهاد. برج‌های آن زمان اغلب با هدف ساختمان‌های اداری مورد استفاده قرار می‌گرفت و جالب است بدانید که همین امر باعث ایجاد سیستم‌های پستی جهانی، ساخت ماشین تحریر و حتی تلفن شد.

با گذشت زمان، هر روز تغییرات بیشتری بر زندگی شهری اعمال می‌شد که این امر ساختمان‌سازی را نیز تحت تأثیر قرار می‌داد. به عنوان مثال، افزایش چشمگیر جمعیت شهرنشینی باعث شد مدیران به ایجاد ساختمان‌های بلند به منظور بیشترین استفاده از فضا برای گنجاندن حداکثر ساکنان در آن‌ها روی آورند. در این راستا، آسمان‌خراش‌هایی دور تا دور پارک مرکزی نیویورک را فرا گرفت و این گرایش به رویکردی ثابت در طراحی سایر شهرهای جهان نیز تبدیل شد. مقامات پاریس، لندن و هنگ کنگ از پیروان نیویورک در افزایش آسمان‌خراش‌های شهر برای سازگاری هر چه بیشتر با افزایش جمعیت بودند و به تدریج، گرایش به برج‌سازی را در سراسر جهان ترویج دادند تا در نهایت به ساخت آسمان‌خراش‌های مدرن امروزی رسیدند.

کد خبر 497540

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ساختمان های بلند اهرام ثلاثه برج خلیفه امارات دوبی آسمان خراش دبی مرتفع ترین سازه ها مرتفع ترین ساختمان ها شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آسمان خراش آسمان خراش ها آن زمان برج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۴۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخچه دیدارهای الکلاسیکوی ایران / اردیبهشت‌ طلایی‌رنگ است

تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سپاهان امروز در چارچوب بیست‌وپنجمین هفته لیگ‌برتر برای هشتادومین مرتبه در برابر یکدیگر قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تیم‌های فوتبال پرسپولیس تهران و سپاهان اصفهان امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در چارچوب هفته بیست‌وپنجم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال باشگاه‌های ایران از ساعت ۱۹:۳۰ در ورزشگاه آزادی به مصاف یکدیگر می‌روند و الکلاسیکوی فوتبال ایران را در حضور تماشاگران برگزار خواهند کرد.

تیم فوتبال پرسپولیس با ۵۲ امتیاز در رده دوم جدول است و تحت هر شرایطی در این هفته از این رده پائین‌تر نخواهد رفت. صعود پرسپولیس به رده نخست مستلزم امتیاز از دست دادن استقلال است. پرسپولیس که یک امتیاز از استقلال کمتر دارد، تحت شرایط خاص با نتیجه تساوی هم امکان صدرنشینی دارد. سپاهان که تا مقطعی از نیم‌فصل اول، شانس نخست قهرمانی به شمار می‌رفت، با ۴۵ امتیاز سوم است و با هر نتیجه‌ای در این هفته جایگاه این تیم تغییر نخواهد کرد.

پرسپولیس با بیشترین شکست مقابل سپاهان

پرسپولیس با ۱۶ شکست برابر سپاهان در لیگ برتر، برابر هیچ تیمی بیشتر از این بازنده نبوده است. سپاهان در دو تقابل اخیر در برابر پرسپولیس به پیروزی رسیده و پرسپولیس در سه بازی اخیر خود در برابر سپاهان در لیگ موفق به گلزنی نشده است. پرسپولیس در هفت تقابل قبلی با سپاهان در لیگ تنها در یک بازی برنده شده است.

از آخرین پیروزی پرسپولیس برابر سپاهان در ورزشگاه آزادی ۶ فصل می‌گذرد. پرسپولیس تنها تیمی است که ژوزه مورایس در لیگ برتر بیش از دو بار با آن دیدار داشته و شکستی تجربه نکرده است. نکته جالب‌تر اینکه سپاهان با ژوزه مورایس تاکنون از پرسپولیس گل نخورده است.

آمار ضعیف قرمزها مقابل طلایی‌پوشان در خانه

آخرین بازی خانگی که پرسپولیس گل نزد، به بازی برگشت فصل پیش با سپاهان باز می‌گردد. پیام نیازمند سنگربان سپاهان آمار خیره‌کننده‌ای برابر پرسپولیس دارد و در ۹ تقابل با این تیم در لیگ، هفت مرتبه موفق به بسته نگه داشتن دروازه‌اش شده است و برابر هیچ تیمی بیش از پرسپولیس کلین‌شیت نداشته است.

بیژن حیدری برای ششمین‌بار تقابل دو تیم در لیگ برتر را سوت خواهد زد و با عبور از علیرضا فغانی رکورددار بیشترین قضاوت در این بازی شد. حیدری یک‌بار هم جدال دو تیم را در جام حذفی داوری کرده که حاصل شش قضاوت این داور، دو پیروزی برای پرسپولیس، یک برد برای سپاهان و سه تساوی بوده است.

الکلاسیکوی شماره ۸۲ با شرایط متفاوت

پرسپولیس و سپاهان در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر برگزارکننده هشتادودومین تقابل رودرروی یکدیگر هستند. در هشتادویک بازی قبلی که پرسپولیس و سپاهان روبه‌روی هم قرار گرفته اند، ۲۷ پیروزی برای پرسپولیس و ۲۱ برد برای سپاهان به ثبت رسیده و ۳۳ دیدار دو تیم با تساوی خاتمه یافته است.

باتوجه به شرایط جدول، این دو تیم با حساسیت بالایی برابر هم به میدان می‌روند، دیداری که می‌تواند در سرنوشت قهرمانی این فصل از لیگ برتر هم تاثیر مستقیمی داشته باشد. پرسپولیس و سپاهان در حالی مقابل هم قرار می‌گیرند که سرخ‌پوشان در پنج دیدار خانگی قبلی خود مقابل طلایی‌پوشان موفق به پیروزی نشده است.

در واقع آخرین باری که پرسپولیس موفق به کسب سه امتیاز خانگی مقابل سپاهان شده، دیدار برگشت دو تیم در لیگ هفدهم بود که شاگردان برانکو ایوانکوویچ مقابل سپاهانی قرار گرفتند که حال‌وروز خوشی نداشت و با منصور ابراهیم‌زاده در رتبه سیزدهم قرار داشت.

دهمین جدال پرسپولیس - سپاهان در اردیبهشت‌

رویارویی هفته بیست‌وپنجم پرسپولیس و سپاهان، دهمین مصاف این دو تیم در اردیبهشت‌ است. در ۹ مرتبه قبلی، سپاهان سه بار برنده شده و پرسپولیس تنها یک برد دارد که آن‌هم مربوط به پیروزی رویایی هفته پایانی لیگ هفتم است. همچنین پنج تقابل دو تیم در دومین ماه سال، مساوی شده که چهار مرتبه‌اش در پنج رویارویی اخیر بوده است.

در بازی برگشت فصل دوم لیگ‌برتر بازی پرسپولیس و سپاهان مساوی شد. در آن فصل قهرمانی سپاهان قطعی بود که آن‌ها در هفته بیست‌وسوم برابر پرسپولیس در ورزشگاه تختی قرار گرفتند. میهمان با گل دقیقه ۶۲ فرشباف جلو افتاد اما علی انصاریان دقیقه ۸۲ بازی را به تساوی کشاند.

بازی برگشت فصل چهارم لیگ‌برتر به‌سود سپاهان تمام شد. این برای اولین بار در تاریخ لیگ برتر بود که سرمربی هر دو تیم که راینر سوبل و استانکو بودند ایرانی نبودند. پرسپولیس در خانه با گل جواد کاظمیان در دقیقه ۱۷ پیش افتاد. بازی با همین نتیجه تا ۱۵ دقیقه پایانی ادامه داشت که سپاهان با بریس رسول خطیبی در دقایق ۷۶ و ۲+۹۰ کامبک زد.

در بازی برگشت فصل پنجم لیگ‌برتر بازهم سپاهان برنده شد. بازی آخر فصل هر دو تیم که پایان دوران آری هان در پرسپولیس و ادسون تاوارس در سپاهان هم محسوب می‌شد. سپاهان در نقش‌جهان تیم برتر زمین بود و با گل‌های رسول خطیبی و جابا موجیری برنده شد. آن‌ها در دقیقه آخر، یک پنالتی را هم با ضربه چیپ خطیبی از دست دادند که محمدی، مهارش کرد.

دیدار برگشت فصل هفتم لیگ‌برتر را پرسپولیس به‌سود خود به پایان رساند. آن دیدار فینال لیگ هفتم به میزبانی پرسپولیس در آزادی بود که سپاهان با مساوی، قهرمان می‌شد اما پرسپولیس به برد نیاز داشت. گل دقیقه ۱۶ محسن خلیلی با گل دقیقه ۲۹ احسان حاج‌صفی جواب داده شد و همه‌چیز آماده برگزاری جشن قهرمانی میهمان بود که دقیقه ۷+۹۰ و ضربه سر سپهر حیدری، سرنوشت را ۱۸۰ درجه تغییر داد و تاج را بر سر پرسپولیسِ قطبی گذاشت.

دیگر بازی دو تیم در اردیبهشت‌ماه به بازی برگشت در فصل نهم لیگ‌برتر می‌گردد که نتیجه مساوی شد. سپاهانِ قلعه‌نویی تقریباً قهرمان شده و بعید بود تیمی رقیب آن‌ها شود. آن‌ها برای از بین بردن احتمالات روی کاغذ، در برابر پرسپولیس در تهران قرار گرفتند و با گرفتن یک امتیاز، کار را تمام کردند. هادی نوروزی دقیقه ۴۷ برای میزبان گل زد اما در ادامه گل مهدی کریمیان در دقیقه ۷۷ بازی را مساوی و سپاهان را قهرمان کرد.

در بازی برگشت فصل دهم لیگ‌برتر هم دیدار این دو تیم برنده نداشت و یکی از آن رویارویی‌های کسل‌کننده تاریخ دو تیم بود که در بیست‌وپنجم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۰ برگزار شد که سپاهان در اصفهان از پرسپولیس میزبانی کرد و بازی بدون‌گل خاتمه یافت. قهرمانی سپاهان قبل از این بازی قطعی شده بود و دو تیم یک هفته مانده به پایان، حال و حوصله فوتبال هم نداشتند.

در جدال برگشت فصل هجدهم لیگ‌برتر هم امتیازات تقسیم شد. آخرین حضور برانکو ایوانکوویچ روی نیمکت پرسپولیس برابر سپاهان در لیگ برتر بود و ۸۰ هزار تماشاگر به ورزشگاه آزادی آمدند و بدون دیدن گل به خانه‌های‌شان برگشتند.

جالب‌تر اینکه بازی برگشت دو تیم در فصل بیستم لیگ‌برتر هم مساوی تمام شد. پرسپولیس پیش از دربی به اصفهان رفت و در برابر سپاهان قرار گرفت. تیم یحیی گل‌محمدی با گل دقیقه ۵۵ عیسی آل‌کثیر پیش افتاد اما درنهایت بازی با گل دقیقه ۸۷ محمد محبی، مساوی شد تا دومین رویارویی گل‌محمدی و نویدکیا هم بدون برنده باشد.

در بازی برگشت فصل بیست‌ویکم لیگ‌برتر سریال مساوی‌ها در اردیبهشت‌ماه به پایان رسید. آخرین پرده از سریال چهار قسمتی رویارویی گل‌محمدی و نویدکیا که برنده‌اش، استقلال بود چرا که با نتیجه‌ای که ثبت شد، قهرمانی تیم فرهاد مجیدی قطعی شد. این دیدار به دلایل انضباطی به سیرجان منتقل شده بود و سپاهان با گل‌های محمد نژادمهدی و سجاد شهباززاده از حریف پیش افتاد و گل دقیقه ۸۲ علی نعمتی فقط فاصله را کم کرد تا سپاهان برنده شود.

الکلاسیکو خارج از شرایط جدولی

دیدار پرسپولیس و سپاهان هیچ ربطی به جدول و شرایط دو تیم در لحظه ندارد. مهم نیست چه کسی روی نیمکت دو تیم باشد و کدام بازیکنان لباس دو تیم را به تن کنند، بازی در کدام شهر باشد و زیر عنوان کدام تورنمنت، این بازی گل سرسبد بازی‌ها در هر هفته و هر شرایطی است. اما این بار در آستانه دیداری هستیم که انگیزه در آن موج می‌زند.

انگیزه برای هر دو تیم و سوای خواست هواداران میلیونی هر دو باشگاه که حاضرند هر فصل دست خالی بمانند، اما این یک مسابقه را ببرند. در بسیاری از مواقع تاریخی یکی از این دو تیم در شرایط حساسی بوده، اما فوتبال ایران کمتر سراغ دارد که دیداری پیش بیاید که هر دو تیم انگیزه یکسان برای پیروزی داشته باشند.

کد خبر 749628

دیگر خبرها

  • کاهش فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان در شیراز
  • تاریخچه دیدارهای الکلاسیکوی ایران / اردیبهشت‌ طلایی‌رنگ است
  • فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان تسریع شد
  • ظهور خودروهای پرنده در آسمان چین/ ثبت سفارش در سال جاری!
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • روز عشق ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر Global Love Day
  • زمان بازگشایی سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن برای متقاضیان بندرعباسی
  • ویدئو| روش مدرن بازداشت توسط پلیس آمریکا
  • هشدار تندباد و گرد و خاک برای خوزستان